2011-07-05 15:03:48• hírek • Póti Orsolya

Táncház a régieknek

Július 8-án zártkörű táncházat szervez a Szatmári Bartók Béla Egyesület a régi tagoknak.

A Szatmári Bartók Béla Hagyományőrző Egyesületnek vannak olyan tagjai, akik még a nyolcvanas években alapítottak táncházat Szatmárnémetiben. Július 8-án, péntek este 17 órától az egykori táncház tagjainak szervez találkozót az egyesület, utalásképpen arra, hogy a közeljövőben a kórus, a népi zenekar és citera együttes alapítása mellett alkalmanként táncos mulatságokat is szerveznének gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Péntek délután a régi társaság fog találkozni a Piros Téglás Épület dísztermében, ahol a táncos mulatozás mellett az alapítótagok megbeszélik majd azt is, hogy mikortól indítsák a táncházat. Bertók Béla, az egyesület elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta: talán már két hét múlva sor kerülhet az első alkalomra, de erről, és az alkalmak gyakoriságáról még tárgyalunk. A pénteki mulatságon a Bartók Béla Népi Együttes kis zenekara, a régi Szárazfaegyüttes szolgáltatja a talpalávalót, és minden bizonnyal ez a zenekar fog a tervezett táncházakban is zenélni.

Az egyesület tagjai a napokban egy augusztusi rendezvény megvalósításán törték a fejüket, ugyanis augusztus 20-a körül Szent István ünnepe alkalmából színvonalas szabadtéri előadást szerveznének, amelyen a kórus, a zenekar és a meghívottak előadása mellett magyaros ételeket szolgálnának föl az érkezőknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: